Vanhasuora & Esa Nummela feat. Kake Randelin – #fiilis

Tutustu artistiin

Kirjaudu sisään ladataksesi biisejä.
Puuttuvatko tunnukset? Ota yhteyttä

Vanhasuora & Esa Nummela feat. Kake Randelin – #fiilis, cds
FIMGM1900005 / MGM-511 / Julk. 29.3.2019
Säv & san: Juha Mäki ja Väinöväinö
Sov: Vanhasuora, Esa Nummela, Pasi Siitonen (Stig)
Äänitys: Pasi Siitonen
Miksaaja: Arttu Peljo
Master: Henkka Niemistö
Tuottaja: Pasi Siitonen
Kannen kuva: Katja Tamminen Photography
Layout: Liisa Marjomäki
Vastaava tuottaja: MagnumLive Oy

Neljänsuoran alkuperäisistä muusikoista koostuva kokoonpano vuodelta 1998, on aloittanut odotetun kevään 2019 comeback tourneen. Vanhasuora & Esa Nummela -kokoonpano yllättää ja julkaisee singlen nimeltään #fiilis. Sen tuottajaksi saatiin kaikkien tuntema muusikko STIG (Pasi Siitonen). Fiittaajan rooliin ja nostalgiahengen kohottajaksi kutsuttiin Kake Randelin. Juha “Julle” Mäki kertoo biisistä:

– #fiilis- biisi löytyi niin sanotusta Neljänsuoran “unohtuneet demot” laatikosta. Mulla oli aikoinaan idea tiivistää bändin historiaa ja asennetta biisiin, jota Väinöväinön kanssa sitten työstettiin eteenpäin. Monet biisit hautautuvat laarin pohjalle, kun koko ajan teen myös uusia, mutta jostain putkahti mieleen, että tässä olisi paluu rundille oiva biisi.

– Tuottajaksi pyydettiin varsinkin minulle tuttu kaveri STIG, joka onneksemme suostui mukaan täydellä fiiliksellä. Monet bändin jätkistä muistavat Kaken tuotannon jo kesämökkireissujen automatkoilta. Myöhemmin biisejä, kuten Tarja ja Tilipäivä koittaa, luukutettiin täysillä keikkamatkoilla. Yhteistyöstä on jutusteltu monesti Kaken kanssa takahuoneissa, ja nyt se viimein toteutui, kertoo Julle.

Ylpeästi solistin ja vuoden 2000 Tangoprinssin titteliä kantava Esa Nummela hehkuttaa kevään ja biisin tunnelmaa:

– Biisi on kuin täsmätyönä meille tehty ja tarina ja sopii vielä hyvin allekirjoittaneen suuhun laulettavaksi. Heti tämän comeback-tourneemme ekoista keikoista alkaen jengi ottanut tuon #fiilis-biisin jo omakseen, sitä kun ollaan jo livenä keikoilla vedetty. Mahtava huomata: vaikka 17 vuotta on ollut keikkataukoa tämän bändin kanssa, niin jutut keikkabussissa ja soittaminen lavalla ovat jälleen loksahtaneet paikoilleen, ikäänkuin näitä välivuosia ei olisi ollutkaan. Muodikasta termiä käyttäen; Huikee meininki. Latu auki ja fiilis nousee kattoon!, päättää Esa.

Esa Nummela (laulu), Juha Mäki (kitara, laulu), Mikko Hägerström (koskettimet), Urho Sevón (basso) ja Esko Mäki (rummut).

Comeback tournee ”Vanhasuora janottaa 2019 ” tehdään maalis-huhtikuussa 2019 n. 15 keikan voimin. Niistä jäljellä on vielä:

1.3. Hotelli Anttolanhovi Mikkeli / 2.3. Rauhalahti Kuopio / 8.3. Punainen Kukko Pori / 9.3. Rokuan Kylpylä Utajärvi /29.3.  Mulligans Kouvola / 30.3.  Las Palmas Joensuu / 1.4. Viking Grace Turku / 2.4. Viking Grace Turku / 5.4. Hot. Lännentie Uusikaupunki / 6.4. Auran Nuortentalo / 13.4. Keurusselkä Keuruu / 19.4. Tulenliekki Leppävirta / 20.4. Ravintola Siili Kankaanpää / 20.6. (julk. myöhemmin).

 

Kirjaudu sisään