Tomi Tuominen – Kapakan runoilija

Tomi Tuominen single

Tutustu artistiin

Kirjaudu sisään ladataksesi biisejä.
Puuttuvatko tunnukset? Ota yhteyttä

Tomi Tuominen – Kapakan runoilija, cds
Huom! Embargo! Julkaisuvapaa pe 30.9.2022
FIMGM2200014 / MGM-589
Säv. & san Tomi Tuominen,
Sov. Aki Räty, Ape Anttila, Joel Puranen

Embargo: osallistumisesta Syksyn Säveleen. Tieto kilpailun semifinaaliin pääsystä  julkaisuvapaa ma 19.9.2022, jolloin AlfaTV:n pressitilaisuus alkaen klo 12. 

TV-kasvo Tomi Tuominen tunnetaan moottoriurheilun saralta, mutta yhtälailla hän on laulaja, muusikko ja lauluntekijä, joka keikkailee aktiivisesti oman bändinsä kanssa. Tomilta on on syntynyt omia singlejulkaisuja ja musiikkia useamman vuoden ajan.

Kapakan runoilija syntyi eräänä aamuna ja inspiraation tarinaan ja tekstiin antoi mulle Hectorin Pianomies-biisi, jossa olen aina nähnyt päähenkilön jonkinlaisena laitapuolen kulkijana hämyisessä baarissa. Sen jonkinlaisena oheisajatuksena näin ukon, josta tämä tarina kertoo. Hahmon, joka istuu yksin jossain töölöläisessä kapakassa ikkunaa vasten. Tästä lähti syntymään yksinäisen äijän stoori, joka kirjoittaa runoja kapakassa.

Tähän liittyy myös omakohtainen kokemus, kun kerran pohjoisen reissulla seuraani lyöttäytyi paikallinen äijä, joka puhui riimeittäin, eli jokainen lause käsittämättömällä tavalla päättyi aina riimiin. Tästä jäi nimi Kapakan runoilija mieleen.

Siispä aamukahvin äärellä otin kitaran, ja soinnut alkoivat syntyä. Kirjoitin lähestulkoon samalla hetkellä tekstin, ja kappale alkoi saada muotonsa. Tietysti sitten bändin kanssa se työstettiin sellaiseksi, joka se nyt on. Viimeisen mausteen tietenkin antoa Ben Granfeltin upea kitara, joka luo teemaa biisille ja on suola kappaleen päälle. Kyllä meillä hieno työryhmä on taas koko biisin takana, ei tästä muuten olisi syntynyt mitään ilman tätä porukkaa, vaikkakin se on mun sanoitus ja sävellys.

Oma muisto Syksyn Sävelestä?

Pikkupoikana, jo 70-luvun lopulla ja 80-luvun alussa, Syksyn Sävel oli todella iso juttu aina vuosittain, ja monet sen ajan isot nimet ovat jääneet mieleen, mm. Irwinin, Raittisen veljesten ja Alatalon esitykset. Viikko taidettiin odottaa jännittyneenä tuloksia. On suorastaan hämmentävä asia olla nyt itse mukana. Olen tosi iloinen ja onnellinen, että tällaisen saa elämässä kokea.

Tomi on mukana Syksyn sävelen toisessa tv-lähetyksessä la 8.10.

Syksyn Sävel -semifinaalit nähdään AlfaTV:llä la 1.10. klo 21 ja la 8.10. klo 21 sekä finaali suorana 15.10. klo 21. 

Kirjaudu sisään