Jiri Tammilehto – Voi niitä aikoja

Jiri Tammpilehto

Tutustu artistiin

Kirjaudu sisään ladataksesi biisejä.
Puuttuvatko tunnukset? Ota yhteyttä

Jiri  Tammilehto – Voi niitä aikoja, cds
Julk. 15.9.2023, Kesto 3´27
FIMGM2300024 / MGM-624
säv. & sov. Kai Jämsä, san. Seppo Oukkonen
MagnumLive Oy 2023

– Tammilehto? Kyllä, olen kaukaista sukua Topi Sorsakoskelle eli Pekka Tammilehdolle. Sukunimeni herättää usein tuon kysymyksen, sanoo Jiri Tammilehto, jonka ääntä on kehuttu myös karitapiomaiseksi.

– Uusin julkaisuni, Voi niitä aikoja, kertoo mikä voima musiikilla on. Vanhat hitit syöpyvät mieliimme ja siirtyvät sukupolvelta toiselle yhdistäen niitä, kertoo Jiri kappaleesta, jossa vilistävät monet tutut iskelmätaivaan tähdet.

– Laulun sävellys on Kai Jämsän, joka on räätälöinyt hienosti Seppo Oukkosen tekemän tekstin tyyliini sopivaksi, niin että laulun tarina voisi olla jopa tosi. Laulu puhukoon puolestaan.

Kuka on Jiri Tammilehto?

– Porissa syntynyt mutta työ ja rakkaus vetivät miehen Kokkolaan. Laulunlahja ja ääni periytyvät isältäni, jolta omasta mielestäni kuulostan, hän oli Porin kaupunginteatterilla ooppera ja näytelmälaulajana. Oma musiikillinen mieltymykseni on perinteinen kantri ja tanssimusiikki.

Muukalaiset-kokoonpanon kanssa olen tehnyt useita kantri-kappaleita, joille onkin varattu ihan oma kammio sydämessäni. Edellinen julkaisuni Kanarialintu kaivoksessa sai hyvän vastaanoton.

Kirjaudu sisään