FBI-beat – Suomipoika

Tutustu artistiin

Kirjaudu sisään ladataksesi biisejä.
Puuttuvatko tunnukset? Ota yhteyttä

FBI-beat – Suomipoika, cds
Soittovapaa heti. Julk.pv. suoratoistoissa 14.10.2022
FIMGM2200017 / MGM-592
Säv. Olli Lepänrinne, san. Kyösti Mäkimattila, sov. Miikka Törmälä
2022 MagnumLive Oy

Fbi-beat on taivaltanut jo 25 vuotta ja keikkaillut joka Suomen notkoissa ja saarelmissa. Yhtyeen kosketinsoittaja Miikka Törmälä, joka on myös sovittanut kappaleen, kertoo yhtyeen uusimmasta juhlavuoden julkaisusta seuraavaa:

– Etsittiin bändin kanssa niin sanotusti jokaiseen suomalaiseen rahvaaseen ja työssäkäyvään ihmiseen sopivaa letkeätä, ja myöskin mukavasti tanssittavaa laulua. Kuin tilauksesta Lepänrinteen Ollin arkistoista löytyi juurikin se, mitä haettiin. Kaikki osui yhteen niin melodisesti kuin tekstillisesti. Hieno Kyösti Mäkimattilan sanoitus.

Kyösti kertoo tekstin sanomasta:

– Suomipoika -teksti on muistiinpanojeni mukaan vuodelta 2010 ja se on edelleen tai paremminkin erityisesti näihin päiviin hyvinkin ajankohtainen. Lannistavat uutiset ja maailman melske ovat sellaisia, että ne ansaitsevat vastapainoksi tällaisen huolettoman rallin. FBI-beat on mitä mainioin ryhmä tulkitsemaan tämän laulun, pilke silmäkulmissaan!

Miikka Törmälä jatkaa:

– Siinä se siten oli, Suomipoika. Jo ensikuulemalta tiedettiin, että tässä on just meidän biisimme. Ajaton, jokaiseen vuodenaikaan soveltuva teksti letkeällä poljennolla toteutettuna. Toivotetaan tällä kappaleella potkua jokaisen suomalaisen arkeen ja töihin. Vaikka aina välillä olisi haastavampaa aikaa, ei suomipoika/tyttö lannistu, vaan porskuttaa eteenpäin.

Katso keikkakalenteri: https://magnumlive.fi/esiintyjat-ja-ohjelmat/artistit-ja-tanssiorkesterit/fbi-beat/#keikat

Keikkakokoonpano:
Jere Vilkkinen: laulu, komppikitara, pasuuna
Markus Törmälä: soolokitara, laulu
Miikka Törmälä: koskettimet, basso, laulu
Veeti Hietala: rummut

https://www.facebook.com/Fiibbarit
https://www.instagram.com/fbi_beat_official/

Kirjaudu sisään