Esa Nummela – Suukko vie surun pois

Tutustu artistiin

Kirjaudu sisään ladataksesi biisejä.
Puuttuvatko tunnukset? Ota yhteyttä

Esa Nummela – Suukko vie surun pois, cds
Julk. 13.11.2020
FIMGM2000027 / MGM-549
Säv. & San. Esa Nummela
Sov. Petri Munck & Esa Nummela
Magnum Music / Magnum Live 2020

Laulu: Esa Nummela
Akustiset kitarat, mandoliini ja banjo: Jaakko Kääriäinen
Muut soittimet, taustalaulut ja tuotanto Petri Munck, PM-Music Oy.

– Jos korona-ajasta hakemalla hakee jotain hyvää, niin nyt oli aikaa paneutua kaiken normaalin keikkakiireen puuttuessa uuden musiikin säveltämiseen. Näin syntyi Suukko vie surun pois, kertoo Esa Nummela.

– Halusin säilyttää biisissä itselleni tärkeän akustisen soundin, mutta tehdä modernin biitin. Kappaleen tuottajaksi halusin vanhan lukiokaverini Petri ”Levonton Prinssi” Munckin, joka sitten tuotannon toteutti. Petrin luoman sovituksen ja biitin, jonka referenssinä ’käytin’ Mumford & Sons:ia tai Avecii:tä, päälle akustiset kitarat, mandoliinin ja banjot soitti kielensoitinten mestari Jaakko Kääriäinen.

– Ajatus biisin nimestä syttyi jo vuosien sitten kun luin lapsilleni samaa nimeä kantavaa lastenkirjaa, jossa karhuäiti aina sanoi pennulleen hänen kommelluksien jälkeen että kaikki järjestyy kyllä, antoi pennulleen suukon ja sanoi: ”Suukko vie surun pois”. Tämä lause on jäänyt mieleen ja nyt kun uutta kappaletta tein niin se pulpahti jälleen mun mieleen ja lähdin liikenteeseen juuri tuosta lauseesta.

Jo ennakkokuunteluissa Suukko vie surun pois -biisi herätti toimittajien ja musiikkialan ammattilaisten huomion positiivisesti.

 

Kirjaudu sisään