Energia – Ennen auringonnousua

Tutustu artistiin

Kirjaudu sisään ladataksesi biisejä.
Puuttuvatko tunnukset? Ota yhteyttä

Energia – Ennen auringonnousua (instr), cds
Julk. to 4.5.2023
FIMGM2300010 / MGM-610
Säv. Joonas Almila
Sov. Joonas Almila, Petri Hokkanen, Kevin Knouna, Ari-Pekka Laukkanen ja Niko Saloheimo
Miksaus: Ari-Pekka Laukkanen
Masterointi: Svante Forsbäck
© & (p) MagnumLive Oy 2023 

Singlen grafiiikka: Juho Karppinen
Singlen kuva: Niko Saloheimo

Energia-bändiltä uutta musiikkia – Ennen auringonnousua

Tanssi- ja iskelmäyleisön suosikiksi noussut Energia julkaisee uutta musiikkia keväällä 2023. Vuoden ensimmäisenä kappaleena julkaistaan yhtyeen basistin, Joonas Almilan, säveltämä instrumentaalikappale Ennen auringonnousua. Hän kertoo sävellyksestä seuraavaa:

– Instrumentaalikappaleet ovat siitä kiitollisia, että kuulija voi itse luoda niihin niin monta erilaista tarinaa. Tässäkin voi esimerkiksi kuvitella itsensä suomalaisten maisemakuvien lähteille, tai sitten kehitellä vaikka minkälaista draamaa ja romantiikkaa hetkeen ennen auringonnousua. Siksipä en turhaan haluakaan sitoa kuulijaa siihen, mitä kaikkea omassa mielessä on tätä tehdessä ollut. Musiikillisesti päällimmäisenä oli ajatus tehdä upealle kitaristillemme, Petri Hokkaselle, soolokappale, jossa hän pääsee tuomaan esiin monenlaisia laulavia sävyjä soittimestaan.

Tunnelmallinen ja elokuvamainen sävelmä maalaa upeasti värejä ja muotoja, joiden äärellä voi pysähtyä tai antaa kappaleen kuljettaa pitkin tanssilattiaa.

Energialta ovat ilmestyneet aiemmin singlet Tyhjä huone ja Maailma vaihtaa värejään. Energia keikkailee myös Teemu Roivaisen rinnalla ja on ollut viimeaikoinakin monien konserttikiertueiden orkesterina. Katso keikkakalenteri bändin sivuilta.

Joonas Almila (basso) / Petri Hokkanen (kitara), Kevin Knouna (rummut), Niko Saloheimo (piano) ja muusikot Sanna Kokko (viulu), Jussi Alho (alttoviulu), Louna Hosia (sello).

http://www.energiaorkesteri.fi

Instagram: @energiaorkesteri

 

 

Kirjaudu sisään