Aki Hietala – Yli kaiken

Aki Hietala singlen kansi

Tutustu artistiin

Kirjaudu sisään ladataksesi biisejä.
Puuttuvatko tunnukset? Ota yhteyttä

Aki Hietala – Yli kaiken, cds
Julkaistu 09/22
FIMGM2200018 / MGM-593
Säv. Tuomo Tiitinen, san. Juho Rinta-Runsala, sov. Tuomo Tiitinen

Aki Hietala on pitkän laulu-uran tehnyt artisti, joka on levyttänyt iskelmäartistina lukuisia levyjä ja kappaleita. Laulajan ammatin lisäksi Hietala on taitava muusikko, mm. saksofonisti, ja myös laulun ja musiikin opettaja.

Aki kertoo varta vasten hänelle tehdystä väkevästä tangosta.

– Säveltäjä Tuomo Tiitinen otti keväällä yhteyttä, josko olisinko kiinnostunut laulamaan hänen uutta tangoa, jota hän oli juuri tekemässä. Niin hän sävelsi tangon valmiiksi, johon Juho Rinta-Runsala oli tehnyt sanat. Tango valmistui ja kävin sen laulamassa studiossa. Oli hienoa, että he halusivat jo tekovaiheessa juuri minut tulkitsemaan tämän tangon.

Kappale lähetettiin Tangomarkkinoiden 2022 sävellyskilpailuun, jossa se sijoittui viiden parhaan joukkoon.

– En ole oikeastaan ollenkaan levyttänyt tangoja aiemmin. Ihan ensimmäisellä EP-levyllä taisi olla yksi tango. näin se tango sitten taittuu tällaiselta laulajalta, hän virnuilee.

Säveltäjä Tuomo Tiitinen viestitti Akille studiosession jälkeen :

– Tiesin sinun ammattitaitosi laulajana, vaikka suoranaisesti ei olla oikein koskaan kohdattukaan. (Jos Luoja suo – kappaleesi soi muuten aikanaan aika tiuhaan Caminiton keikkabussissa ja se on rautaa. 🙂 ) Sait juuri oikean tunnelman ja tyylipuhtaan tulkinnan tangoon. Kyllä iskee lujaa!!! Harva pystyy oikeasti tämän laulun edes laulamaan.

Kiteytyksenä vielä koko hommasta Aki päättää:

– Tämä oli hienon ja tiiviin yhteistyön lopputulos, upea tulkinta yhdistyy maukkaaseen säveleen ja sanoitukseen.

Kirjaudu sisään