Lipsaset – Maantieltä taloon

Tutustu artistiin

Kirjaudu sisään ladataksesi biisejä.
Puuttuvatko tunnukset? Ota yhteyttä

Julk. 25.5.2018

Lipsaset – Maantieltä taloon, cds
FIMGM1800025 / 
MGM-478
MagnumLive 2018

Lipsaset julkaisee kesän kynnyksellä kahden viikon välein uuden kappaleen. Niistä radiosoittoon julkaistaan 25.5. Maantieltä taloon. Muut kaksi Aivan varmaan  (I Was Made For Lovin´ You) ja Soita Discomusaa (Play That Funky Music) julkaistaan suoratoistopalveluissa (mm. Spotify).

Lue lisää >>

 

Lipsaset on 70-luvun suomenkielisestä viihdekentästä ammentava orkesteri, joka viettää tänä vuonna (2018) 20-vuotisjuhlavuottaan. Näiden 20:n vuoden aikana Lipsaset on ehtinyt kiertää Suomea ristiin rastiin ja keikkoja on kertynyt yli tuhat. Lipsaset on tunnettu energisestä lavaesiintymisestään ja uskollisuudesta 70-luvun tyylille biisimateriaalin lisäksi aina pukeutumista ja soundia myöten. Tästä ei tingitä. Juhlavuosi näkyy syksyn juhlakiertueen muodossa, joka huipentuu syntysijoillamme Savonlinna-Salissa järjestettävään konserttiin.

Juhalvuotemme kunniaksi olemme myös taltioineet kolme biisiä julkaistavaksi ja neljäntenä muistutetaan vielä yhdestä parin vuoden takaisesta julkaisusta. Julkaisemme biisit porrastetusti kahtena parina, jotta kuuntelijoille jää sopivasti tutustumis- ja fiilistelyaikaa ja pari viikkoa on mukavaa odotella seuraavaa:)

Ensimmäisenä julkaistaan Maantieltä taloon. Sitä seuraa Aivan varmaan ja komannessa aallossa Soita Discomusaa ja sitten jo singlenä julkaistu Aina Rock´n´ Roll.

Maantieltä taloon on Dannyn aikanaan levyttämä (1972) ja tunnetuksi tekemä Giorgio Moroderin biisi, joka on kulkenut mukanamme lähes koko uran ajan. Tästä ei ole juurikaan muita levytyksiä ja esittäjä on se kaikkein suurin Lipsanen, oli valinta helppo. Tämä biisi tarjoilee gruuvaavaa livetunnelmaa, vaikka onkin studiotaltiointi. Tämä on yksi keikkasettimme syömähampaista.

Aivan varmaan on Lipsasten itse kääntämä biisi, joka tunnettaneen paremmin Kissin esittämänä I was made for lovin´you (1979). Olemme ihastelleet alkuperäistä biisiä jo pitkään ja koska käännöstä ei ollut olemassa, teimme sen itse. Hyvä tuli ja yleisö tunnistaa ja pitää vahvasti tästä versiostamme.

Soita discomusaa on taltioitu edellisessä sessiossa ja alkuperäiseltä nimeltään se on Play that funky music (1976). Tämä funk-styge tuli pariin otteeseen meitä vastaan vaikka olikin tuttu jo kaukaa ja hyvin pian kypsyi päätös siitä, että tämä oli saatava ohjelmistoon. Käännöksen valmistimme itse, koska jälleen kerran, tästäkin hienosta kappaleesta puuttui suomenkielinen käännös. Saimme vangittua alkuperäisen idean hyvin ja muotoiltua sen vielä suomen kielelle sopivaksi. Tämä on livesetin ehdottomia kulmakiviä.

Aina Rock´n´ roll on ollisestikin alunperin I love Rock´n´ Roll (1976). Myös tämä on bändin oma käännös. Tähän rautaiseen rock-numeroon liittyy hauska anekdootti. Biisi päätyi yhteisne tuttavan välityksellä alkuperäiselle säveltäjälleen, Alan Merrilille New Yorkiin. Hän diggasi versiota kovasti, mutta häntä vaivasi se, ettei hänellä ole hajuakaan suomenkieleisen tekstin sisällöstä. Hänen pyynnöstään käänsimme suomenkielisen versiomme englanniksi ja tokihan se erosi melkoisesti alkuperäisestä. Yhtä kaikki, Alan piti kuulemastaan kovasti ja käännöskin hyväksyttiin:)

Kirjaudu sisään